Veraart Houten Vloeren Logo
Cartoon van Veraart Houten Vloeren

Hoe doe ik het onderhoud bij een gelakte vloer?


Een gelakte vloer dient goed onderhoud te krijgen om de vloer mooi te houden en te zorgen dat de vloer slijtvast blijft. Een gelakte vloer is een houten vloer met een dun laagje kunststof (lak) . Deze lak geeft vloeren een beschermde laag en zorgt voor een glans. Deze laklaag dient goed te worden onderhouden. De vloer dient regelmatig stofvrij te worden gehouden met een stofzuiger met een zuigmond met borstels zodat de laklaag niet wordt beschadigd. Vocht en vloeistof kan het beste worden afgenomen met een uitgeknepen doek, doe dit altijd zo snel mogelijk.

Verder moet de laklaag om de paar maanden worden onderhouden met een lakpolish. Hoe vaak dit onderhoud moet worden uitgevoerd aan de gelakte vloer is afhankelijk van het gebruik van de gelakte vloer. Als de vloer intensief wordt gebruikt zoals bijvoorbeeld in een keuken dan moet de vloer om de 1 a 2 maanden in de lakpolish te worden gezet. Zorg er altijd voor dat voor het onderhoud met de lakpolish de gelate vloer goed is schoongemaakt en stofvrij en droog is.

Bent u nog niet tevreden met het antwoord op de vraag "Hoe doe ik het onderhoud bij een gelakte vloer?". Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Zoekt u een antwoord op een andere vraag over een houten vloer? Kies dan hieronder de juiste vraag:

Klik op de plank om contact op te nemen