Veraart Houten Vloeren Logo
Cartoon van Veraart Houten Vloeren

Kan een houten vloer in een keuken?

Ja, het is geen probleem om een houten vloer in een keuken te leggen. Het vergt wel wat meer onderhoud aan de houten vloer in een keuken en er komen nog enkele zaken bij kijken, zoals de extra slijtage en gevaar op lekkage.

Doordat in een keuken meer wordt gelopen dan in een woonkamer zal de houten vloer sneller slijten, het is daarom zaak om goed onderhoud te plegen aan de houten vloer. Verder dient te worden gezorgd dat de "nate" apparaten in de keuken, zoals een vaatwasser goed beveiligd zijn tegen lekkage, het is zeer slecht voor een houten vloer om nat te worden, omdat dan de houten vloer kan gaan zwellen. Een goede bescherming tegen het nat worden van een houten vloer is een laklaag aan te laten brengen. Een laklaag op een houten vloer in een keuken is de beste waterbestendige afwerking. Eén nadeel is dat de laklaag van een houten vloer in een keuken door het vele lopen sneller slijt. Een laklaag kan niet op bepaalde plaatsen worden bijgewerkt, deze dient helemaal opnieuw te worden gelakt, in tegenstelling tot houten vloeren die zijn behandeld met oliën of waxen. Oliën en waxen zijn gevoeliger voor vocht en er kunnen daarom makkelijker vlekken ontstaan op de houten vloer.

Bent u nog niet tevreden met het antwoord op de vraag "Kan een houten vloer in een keuken?". Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Zoekt u een antwoord op een andere vraag over een houten vloer? Kies dan hieronder de juiste vraag:

Klik op de plank om contact op te nemen