Veraart Houten Vloeren Logo
Cartoon van Veraart Houten Vloeren

Kan laminaat op vloer verwarming?


Het is geen probleem om laminaat op vloer verwarming te leggen. Er dienen echter wel enkele zaken in acht te worden genomen. Het hout van laminaat isoleert goed en daardoor kan de verwarming minder goed doordringen in de kamer. Als de vloer verwarming wordt gebruikt als hoofd verwarming is het misschien noodzakelijk om extra radiatoren aan te brengen.

Tijdens het leggen van de laminaat met de vloer verwarming eronder dient de vloer verwarming uit te staan. De laminaat vloer wordt zwevend gelegd indien er sprake is van een vloer verwarming. Er zijn verschillende kliksystemen beschikbaar die zorgen dat er geen openingen ontstaan in het laminaat als de vloer zou krimpen.

Het is overigens altijd raadzaam om contact op te nemen met de leverancier van de vloer verwarming in verband met de richtlijnen en garantie voorwaarden over het leggen van laminaat op vloer verwarming.

Bent u nog niet tevreden met het antwoord op de vraag "Kan laminaat op vloer verwarming?". Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Zoekt u een antwoord op een andere vraag over een houten vloer? Kies dan hieronder de juiste vraag:

Klik op de plank om contact op te nemen